zondag 13 januari 2008

I'm a celebrity, get me out of here!

In 2003 ging op Yorin de serie Bobo's in the Bush van start. In dit programma ging een groep bekende Nederlanders de jungle in. Daar moesten zij zien te overleven. De kandidaten moesten ook opdrachten doen. Elke aflevering stemt de groep één van hen weg, totdat er één winnaar overblijft. In 2004 kwam er een vervolg op dit programma en in 2005 ging op Yorin het derde en laatste seizoen van dit programma van start. De productie van dit programma door endemol was ver onder de maat, als je gaat kijken naar buitenlandse versies van dit programma.

De originele versie van dit programma: I'm a celebrity, get me out of here werd voor het eerst uitgezonden in Engeland. Een groep bekende Britten werd in de jungle gedropt om daar mee te doen aan de afvalrace. Het programma was een enorm succes en wordt nu al 8 seizoenen lang uitgezonden. Ook in Amerika was het programma te zien onder dezelfde titel.

Duitse versie:
In Duitsland zijn ze nu bezig met het 3e seizoen van het programma. Het programma dat Ich bin ein Star – Holt mich hier raus! heet ging van start op 11 januari 2008 en eindigt op 26 januari 2008. Het grote verschil met de Nederlandse versie is dat de buitenlandse versies niet zo gemaakt zijn en er een dagelijkse uitzending is. Je ziet de sterren echt overleven in de jungle. Het doet meer denken aan een mix van Big Brother en Expeditie Robinson. De kandidaten moeten zelf hout hakken, eten zoeken en ze worden overal gevolgt in de jungle. Het unieke aan dit programma is, is dat de beelden die de kijkers thuis zien live uit de jungle komen en niet al opgenomen zijn. En dit 2 weken lang. De kandidaten gaan niet zo als bij de Nederlandse van plek naar plek maar blijven op een vaste plaats waar ze indrukwekkende proeven moeten doen. Er wordt ook massaal gekeken naar dit programma zo scoord het programma dagelijks 4,5 miljoen kijkers.

Video uit de duitse serie:[get this widget]