zondag 13 januari 2008

Expeditie Robinson terug in 2008

Expeditie Robinson scoorde op RTL 5 gemiddeld stukken beter dan op Tien. De 1e aflevering op RTL 5 ging van start met 829.000 kijkers (madl: 11.7%). Hierna zakten de kijkcijfers iets verder in, naar een gemiddelde van 600.000 kijkers. Ondanks dat de kijkcijfers wat verminderde is RTL 5 toch uiterst tevreden, het programma was immers wel week naar week het bestbekeken programma van de week. RTL 5 en de Vlaamse zender 2BE hebben nu al bekend gemaakt ook in 2008 weer met een nieuw seizoen van Expeditie Robinson te komen. De inschrijvingen zijn al van start gegaan en de opnames zullen plaatsvinden in de zomer van 2008. Het programma gaat van start in september 2008 op RTL 5 en 2BE.

Het programma:
Acht Vlamingen en acht Nederlanders treden in Expeditie Robinson 2008 opnieuw in de voetsporen van Robinson Crusoë en beginnen met minimale middelen aan hun overlevings-avontuur in de wildernissen van de onbewoonde eilanden voor de kust van Maleisië. Dag in, dag uit, week na week, tot er uiteindelijk maar één iemand overblijft. Hechte vriendschappen, onvergetelijke momenten en intense ervaringen, maar ook hitte, ongedierte, honger, ruzie en uitputting. De droom, maar ook de nachtmerrie van het onbewoonde eiland wordt voor deze zestien mensen levensecht.

Door de extreme levensomstandigheden komen spontaan de meest intense emoties naar boven. Niet iedereen blijkt immers even bestand tegen de fysieke en psychische druk die het samen leven en samen overleven met zich meebrengt. Naast het overleven spelen de kandidaten ook elke aflevering 2 proeven. In de 1e proef spelen de kandidaten voor iets extra's denk aan extra eten of een luxeprijs. In de 2e proef draait alles om immuniteit. Wanneer een kandidaat de immuniteit wint kan hij tijdens de eilandraad niet weggestemt worden. Dit seizoen wordt gepresenteerd door Ernst Paul Hasselbach en Evi Hanssen.

Zender: RTL 5 en 2BE
Seizoen: 10
Afleveringen: 13
Presentatie: 2
Genre: Reality
Startdatum: September 2008
Video: - Hoogtepunten 2007 Deel 1
- Hoogtepunten 2007 Deel 2

[get this widget]