maandag 28 januari 2008

Gaat Kid Nation te ver?

In Nederland maken wij ons druk om De Gouden Kooi maar in Amerika kunnen ze er ook wat van. Daar startte op 19 september 2007 het nieuwe CBS-programma Kid Nation. De eerste uitzending werd door maarliefst 9 miljoen mensen bekeken. Kid Nation is een nieuw realityprogramma waar men 40 kinderen dropt in een spookdorp in New Mexico genaamd Bonanza City. De kinderen moeten zonder hulp van volwassenen maar liefst 1,5 maand zien te overleven. Het uiteindelijke doel is om een betere samenleving te bouwen

Het duurde dan ook niet lang dat de pers met kritiek kwam op de ouders en de bedenkers van het programma. Vooral het feit dat er tijdens de opnames al een aantal ongelukken zijn gebeurd speelde een grote rol. Zo is er een meisje dat tijdens de opnames haar gezicht verbrandde tijdens het koken. Ook waren er een aantal kinderen die schoonmaakmiddel hadden gedronken. Elke aflevering werd er door alle kinderen een kind gekozen dat een gouden ster zou krijgen. Deze gouden ster staat voor 20.000 Dollar.

In de laatste aflevering gingen er 3 kandidaten naar huis met ieder een gouden ster. Deze ster staat voor 50.000 dollar. Maar of je na zo’n avontuur hier blij mee moet zijn is nog maar de vraag. Hoe ver kan men nog gaan met reality tv? En er komt ook nog een 2e seizoen van dit programma. Hieronder de promo:


[get this widget]