woensdag 23 januari 2008

Peking Express De Revolutie Route

In het voorjaar van 2008 start het nieuwe seizoen van Peking Express. Dit vijfde seizoen krijgt de naam Peking Express De Revolutie Route. De productie was ook dit jaar weer in handen van Kanakna. Deze route gaat van Mexico door Nicaragua naar Venezuela. De presentatie is net als andere jaren in handen van Art Rooijakkers en Roos van Acker. Ook dit jaar waren er weer 8 koppels die aan de start stonden van een nieuw seizoen Peking Express.

De race gaat van start in Mexico. Mexico is een groot land dat woestijnen, woeste bergketens, vulkanen, vurchtbare laagvlaktes en tropische regenwouden heeft. Er wonen 65 verschillende indianenvolken die even zovele talen spreken, en er zijn tal van dialecten. Hierna gaat de race door Nicaragua. Nicaragua is een land in Centraal-Amerika dat in het noorden grenst aan Honduras, in het zuiden aan Costa Rica, in het westen aan de Grote Oceaan en in het oosten aan de Caribische Zee. De naam van het land is afkomstig van Nicarao, de leider van de inheemse stam die rond het Meer van Nicaragua woonde. Ook bevind zich in Nicaragua, het Nicaraguameer, het enigste zoetwatermeer ter wereld waarin haaien leven.

Tot slot racen de kandidaten naar Venezuela wat tevens het eindpunt is. Venezuela is een land in het noorden van Zuid-Amerika en grenst aan de Caribische Zee en de Atlantische Oceaan in het noorden, Guyana in het oosten, Brazilië in het zuiden en Colombia in het westen. Het landschap is zeer gevarieerd met zandstranden, bergen, savannes, tropisch regenwoud en woestijnachtig duinlandschap. Het kustgebergte, het beboste Cordillera de la Costa, is een uitloper van het Andesgebergte met hoogtes tot bijna 2800 meter. Kortom weer een prachtige route voor een nieuw seizoen Peking Express dat in Maart 2008 van start gaat op VT4 en NET 5.

[get this widget]