zondag 27 januari 2008

Fox's Fringe de hitserie van 2008?

Met alle stakingen van de tekstschrijvers wordt het voor de omroepen moeilijk een goede planning te maken voor nieuwe series. Maar Fox is ondertussen al druk bezig met de voorbereidingen op misschien wel de hitserie van 2008, Fringe.

Fringe is de 4e serie gemaakt door JJ Abrams en hij werkt hiervoor samen met Roberto Orci en Alex Kurtzman. De productie is in handen van Warner Bros / Bad Robot. De serie draait om Walter Bishop een onderzoeker en zijn zoon en een vrouwelijke FBI agente. De show is een mix van The X-Files, Altered States en de Twilight Zone. Net als andere serie van Abrams zoals Felicity, Alias en Lost brengt ook deze show een bepaalde mythologie en spanning met zich mee. Het Pilot gaat maar liefst 10 miljoen dollar kosten. In de hoofdrol spelen John Noble en Lance Reddick. John Noble gaat de rol van Walter Bishop vertolken. Lance Reddick gaat de rol van speciaal agent Phillip Broyles op zich nemen.

Het begin van de serie is als volgt. Er vertrekt een vliegtuig van Hamburg in Duitsland naar Boston. Maar voordat je denkt dat net als bij Lost het vliegtuig neerstort is er een hele andere wending in dit verhaal. Een van de passagiers spuit insuline in, en naar een paar seconde begint zijn lichaam als een gek te schudden en te zweten en weg te smelten. Al snel slaat de besmetting over op de medepassagiers. En uiteindelijk is iedereen besmet. Het vliegtuig landt veilig op Logan Airport. Hierna gaat de serie verder naar een hotel waar zich FBI agent Olivia Warren een afspraak met haar geheime minnaar John Scott verlaat. Beiden moeten richting het vliegveld komen. Daar moeten ze wachten. In het vliegtuig zelf is er inmiddels geen teken van leven meer te zien. De ramen zijn inmiddels besmeurd met bloed.

Op het moment dat het vliegtuig geland is moeten Oliva en John een onderzoek uitvoeren omtrent een verdachte uitwisseling tussen twee mannen uit het midden oosten en een blanke man die heeft plaatsgevonden in een opslagplek. Daar ontdekken zij uiteindelijk een lab gevuld met chemische apparatuur. Olivia belt op dat moment een chemisch transportdienst. Ondertussen bespioneerd John een man in het lab. Op het moment dat de man John ziet gaat hij ervandoor en pakt zijn mobiel. Hij drukt een paar toetsen van zijn mobiel en dan vindt er een ontploffing plaats. Binnen no time bevindt John zich in een wolk van chemische stoffen. Olivia is weggeblazen door de ontploffing.

Dan gaat het verhaal verder in het ziekenhuis. Hier wordt Olivia wakker. John is inmiddels op sterven na dood. Zijn hele lichaam is aangetast. Zijn huid is helemaal hard en het ziet er uit als een soort kristal. Op dat moment zakt bij Olivia de moed in de schoenen. Ze is bang de man te verliezen waar ze zoveel van houdt. Olivia weet maar een man die er voor kan zorgen dat John dit overleeft. Dit is Dr Walter Bishop, hij deed in de 70's en 80's veel onderzoek omtrent chemische vergiftigingen. Er is een probleem hij zit in een inrichting. Het tweede probleem is dat hij geen bezoekers en familie mag ontvangen. Walter heeft maar een familielid en dit is ene Peter die geen contact meer heeft met Walter. Hij is een genius en is aan het werk in Baghdad. Olivia gaat contact met Peter opnemen om te vragen of hij haar wil helpen met het Walter uit de inrichting te krijgen. Uiteindelijk gaat dit trio samen proberen John zijn leven te redden, de moordenaar te vinden, en de link met Bishop’s experimenten uit te zoeken en te voorkomen dat dit nooit meer gebeurd.

En dit is nog maar het begin, ook zullen er autoachtervolgingen, explosies en andere onverklaarbare dingen gebeuren. De titel Fringe verwijst naar Walter Bishop’s specialiteit Fringe Science. Bishop onderzoekt teleport, gedachtelezen, stralingen. Kortom alle zaken die niet te verklaren zijn. En dan te bedenken dat dit nog maar een pilot is. Ik kijk in ieder geval al met veel plezier uit naar deze serie waarin een mix van House, The X-files en Twilight Zone een centrale rol spelen. Wanneer de serie in productie gaat is nog maar af wachten. Er wordt wel gewerkt met een pilot dus of de serie er definitief gaat komen is nog niet bekend.

[get this widget]