zaterdag 9 februari 2008

Groeten uit de Rimboe terug op SBS 6

Groeten uit de Rimboe komt terug op SBS 6. Ook dit jaar vertrokken er twee Nederlandse en een Belgische familie naar de Rimboe om een onvergetelijk avontuur bij inheemse stammen tegemoet te gaan. Voor diegene die al twee jaar onder een steen hebben gelegen, in Groeten uit de Rimboe komen drie gezinnen terecht bij de meest primitieve stammen ter wereld. De stammen zullen tijdens het verblijf van de westerlingen absoluut geen aanpassingen doen aan hun traditionele levenswijze en gebruiken.

De familie van Hans Kazàn is een van de Nederlandse families. Zij hebben hun avontuur in de rimboe doorgebracht bij de semi-nomadische Samburu-stam in Kenia. Bij deze stam leven de jonge krijgers buiten de omheining van het dorp. Hier blijven ze totdat ze zichzelf bewezen hebben. Bij de leeftijd van 30 jaar zijn de mannen al geen krijger meer, hierna zullen zij hun tijd doorbrengen met praten en spelletjes. De vrouwen doen ondertussen al het werk.

De tweede Nederlandse familie is de familie de Leeuw uit Dordrecht. Zij zaten bij de Dogon-stam in Mali, dat hun dorp tegen steile rotswanden heeft gebouwd. Deze Dogon stam geloven dat hun gebied uit veel heilige plekken bestaat waar je niet zomaar doorheen mag lopen. Ook mogen mannen en vrouwen niet samen slapen en eten en elkaar niet in het openbaar aanraken

Tot slot is er nog de Belgische familie De Smet. Hun verblijf vond plaats bij een afgelegen deel van Ethiopië bij de Mursi, die behoren tot de meest gevreesde krijgers van Afrika. Deze stam staat bekend om haar ruige donga-gevechten. Bij dit soort gevechten gebruiken de stammen lange stokken met op het einde een fallussymbool. Bij donga-gevechten komt het regelmatig voor dat er iemand ernstig gewond raakt.

Naast deze gevechten is het voor de familie ook erg wennen aan de eetgewoonten van de Mursi. Zij eten dagelijks een papje van gemalen sorghum en water. Ook drinken zij dagelijks hete koffie met chilipepers en zout. Wanneer je dit drinkt krijg je een branderig gevoel waardoor je moet braken. De Mursi zelf zeggen dat hierdoor het lichaam gezuiverd is van ziektes. Een ander vreemd gebruik is het drinken van bloed van een levende koe. Dit nieuwe seizoen van Groeten uit de Rimboe is vanaf zaterdag 29 maart om 21.30 uur te zien op SBS 6.[get this widget]