vrijdag 29 februari 2008

Wie is de mol? nadert ontknoping

Met nog 3 kandidaten ging vanavond de finale van Wie is de mol? van start. Regina, Dennis en volgens vele mediasites 'de mol' Edo begonnen vanavond aan het laatste puzzelstukje van de mol. In de 1e opdracht kregen de kandidaten telkens een eigenschap voorgeschoteld. Ze moesten samen een keuze maken bij welke kandidaat van hen die eigenschap hoorde. In de 2e opdracht moest Dennis in een dichte kist onder de grond gaan liggen.

Regina ging ondertussen een zandberg met goud afgraven. Elke schep met zand moest ze op de dichte kist van Dennis gooien. Edo moest er telkens voor zorgen dat de kist weer zandvrij was. In het finalespel moesten de kandidaten in een korte tijd zoveel mogelijk over
de mol te weten komen. Dit konden ze doen door eerst Maya te leren spreken van een Maya-vrouw. Later in het spel konden ze dit gebruiken bij het vragen stellen aan de Maya priester. Alle drie kregen ze een Maya kalender.

Deze kalender moesten ze zo draaien dat de geboortedatum van hun mol weergegeven werd. Hierna konden de kandidaten een voor een naar boven lopen. Na dit finalespel was het tijd voor de uitslag. De winnaar, de verliezer en de mol stonden met zijn drie├źn op een rij te wachten op het beslissende woord. Helaas voor de kijker moeten wij nog 1 week wachten tot we eindelijk antwoord krijgen op de vraag Wie is de mol?


[get this widget]