vrijdag 8 februari 2008

Peking Express 2008 binnenkort op Net 5

Een nieuwe seizoen van Peking Express is in opkomst. In dit nieuwe seizoen dat de naam Peking Express De Revolutie Route gaat dragen, racen acht koppels uit Nederland en België tegen elkaar tijdens een helse tocht door Mexico, Nicaragua en Venezuela. Al deze landen hebben 1 voor 1 een revolutionair verleden, of heden. Nieuw dit jaar is dat de deelnemers de eerste etappes in twee teams van vier koppels worden onderverdeeld. Ze zijn dus voor het eerst in de historie van Peking Express helemaal van elkaar afhankelijk. Peking Express: De Revolutie Route wordt gepresenteerd door Art Rooijakkers en Roos van Acker en begint op woensdag 5 maart om 20.30 uur op NET 5.

Peking Express: De Revolutie Route belooft weer een krankzinnige race te worden. Bij de start staan acht duo’s geblinddoekt op het hoogste gebouw van Latijns-Amerika, de Torre Major in Mexico-stad, te wachten op hun lot. Op dat moment weten ze nog niet dat ze in twee teams van vier koppels worden verdeeld. Voor het eerst in de geschiedenis van Peking Express zijn de deelnemers als team afhankelijk van elkaar. En dat terwijl de deelnemers nogal wat van elkaar verschillen.

Onder de koppels bevinden zich onder andere een fanatieke tweeling, twee Nederlandse hockeymoeders, een Islamitisch stel en de combinatie zwager/schoonzus. Meedoen aan de slopende en vermoeiende race vergt het uiterste van hun relatie. Twee maanden lang moeten de deelnemers zelf vervoer en slaapplaatsen regelen en strijden ze tegen elkaar in uiteenlopende proeven. Ze krijgen slechts een schamel budget van één euro per dag per persoon. Alleen de sterkste en de slimste deelnemers maken kans de Venezolaanse hoofdstad Caracas als winnaars te bereiken.

Zo liften de koppels in hoog tempo door de verschillende landen. Zo gaat de race van start in Mexico, dat ooit de woonplaats was van indiaanse beschavingen als de Maya en de Azteken die in opstand kwamen tegen Spaanse bezetters. Daarna racen ze door Nicaragua, het enige land op het Amerikaanse continent waar een guerrillabeweging aan de macht kwam. Het laatste land van Peking Express: De Revolutie Route is Venezuela, waar de zelfverklaarde Che Guevara van deze tijd, president Hugo Chávez het land op geheel eigen wijze regeert.

Kandidaten 2008:

[get this widget]